Relatietherapie Heuvelrug

Bij Relatietherapie Heuvelrug begrijpen we de vele voordelen van een liefdevolle relatie. Het biedt verbondenheid, een diepgaand gevoel van veiligheid, geborgenheid en de vreugde om geliefd te zijn en een diepe connectie te ervaren. Het is het gevoel dat jullie samen de wereld aankunnen, wat er ook gebeurt. Hoewel het geweldig is om in een liefdesrelatie te zijn, kunnen er soms dingen gebeuren die ervoor zorgen dat de eens zo vertrouwde verbondenheid verdwijnt.

Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Irritaties en conflicten ontstaan soms door wederzijds onbegrip of doordat jij en je partner bepaalde zaken anders interpreteren. Misschien hebben jullie te weinig tijd voor elkaar of wordt er onvoldoende moeite gestoken in jullie relatie, bewust of onbewust.


Het terugvinden van verbondenheid

Om te voorkomen dat jullie verder uit elkaar groeien, raden we aan om te beginnen met relatietherapie. Goede communicatie is absoluut essentieel in een intieme relatie. Als relatietherapeut help ik jullie om jullie wederzijdse verlangens naar elkaar uit te spreken en echt zonder oordeel naar elkaar te luisteren. Het is belangrijk dat jij en je partner grenzen stellen en aangeven wat jullie wel en niet prettig vinden.

Hoewel het misschien spannend is om je behoeften kenbaar te maken, is het belangrijk om misverstanden te voorkomen en veranderingen aan te brengen. Ik zal jullie op een deskundige en betrokken manier begeleiden om
de verbondenheid weer te herstellen en als een gelukkig stel verder te gaan.


Openheid en erkenning

Een valkuil in een relatie zijn de zogenaamde “blinde vlekken”. Dit zijn onderwerpen die jullie niet meer bespreken, terwijl ze wel belangrijk zijn. Vaak komt dit doordat je denkt te weten hoe de ander hierop zal reageren. Misschien heb je het gevoel dat het geen zin heeft om het nogmaals aan te kaarten.

Dit kan ertoe leiden dat deze onderwerpen een eigen leven gaan leiden met alle gevolgen van dien. Het onderdrukken van belangrijke zaken leidt uiteindelijk tot uitbarstingen. Ik moedig jullie aan om hierin veranderingen aan te brengen en zal jullie helpen om dit te doen.


Seksualiteit

Een van de meest intieme aspecten van een liefdesrelatie is seksualiteit. In het begin van een relatie lijkt alles vanzelf te gaan. Jullie zijn dol op elkaar en de verliefdheid zorgt ervoor dat jullie seksleven probleemloos verloopt. Maar elke relatie kan op een punt komen waarop het niet meer zo eenvoudig is. Misschien hebben jullie uiteenlopende behoeften op het gebied van intiem contact, is er een derde persoon in jullie relatie betrokken waardoor het vertrouwen afneemt, of weten jullie niet goed wat de ander verlangt op seksueel gebied.


Omgaan met gevoelens en emoties

Je goed voelen in jezelf en gelukkig zijn in je relatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De impact van ziekte en de daaruit voortkomende zorg kan een zware tol eisen in jullie relatie. Ook hier is communicatie essentieel. Wanneer een liefdesrelatie verandert in een zorgrelatie, is het belangrijk om uit te spreken wat dit met jullie doet en hoe jullie je hier beiden bij voelen. Voorkom scheefgroei in jullie relatie en laat mij weten wat jij en je partner nodig hebben. Door te weten wat de ander nodig heeft om gelukkig te zijn, zijn er veel mogelijkheden.


Trauma en relaties

Zo hecht als jullie zijn, kan een trauma of psychische aandoening een grote invloed hebben op jullie als stel. Deze externe factoren bepalen de reactie van de persoon die met de aandoening te maken heeft. Onverwachte uitbarstingen kunnen jou als partner uit balans brengen. In het geval van ernstige gebeurtenissen kan het nodig zijn dat degene die het trauma heeft ervaren individuele therapie krijgt voor het trauma of de psychische aandoening.

Als deskundige relatietherapeut kan ik als een “buitenstaander” met een neutrale blik naar jullie relatie kijken. Dit betekent niet dat ik niet betrokken ben, integendeel. Het betekent dat ik vrij van emoties naar jullie beiden en jullie interacties kan kijken. Dit stelt me in staat om jullie op een menselijke en betrokken manier een passende oplossing te bieden.


Neem contact met mij op


Ik help jullie graag met relatietherapie om de verbinding in jullie relatie te herstellen. Het aantal benodigde sessies zal duidelijk worden tijdens ons persoonlijke contact. Zolang jullie beiden gemotiveerd zijn om aan jullie relatie te werken, zijn er veel mogelijkheden. Aarzel niet om contact met mij op te nemen.